niedziela, 21 września 2014

Musztarda kętrzyńska stołowa

PRODUCENT: Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. Musztarda kętrzyńska stołowa - klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej gorczycy i przypraw ziołowych. Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni, wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.

MOJA OPINIA: Musztarda zamknięta jest w standardowym, szklanym pojemniczku. Jest zabezpieczona, dzięki czemu wiemy, że nikt nie miał z nią styczności oprócz nas. Jest delikatna z nutą pikanterii. Ma wyrazisty, złotawy kolor i gęstą konsystencję. Musztardę używałam w połączeniu z grillowaną karkówką oraz kiełbasą z ogniska. Komponowała się doskonale i nadawała pysznego smaku. Jest zdecydowanie moim ulubieńcem wśród musztard. Jednak mam jedno 'ale'. Jakie? Otóż jest trudno dostępna i ciężko jest ją gdzieś wynaleźć, dlatego sądzę, że bez zbędnej zabawy będę kupowała po prostu produkty, które zawsze stoją na sklepowych półkach, mimo mniej wyrazistego smaku. 


PRODUKT TESTUJĘ DZIĘKI
 

Testolandiaa Template by Ipietoon Cute Blog Design