PRODUCENT: Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. Musztarda kętrzyńska stołowa - klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej gorczycy i przypraw ziołowych. Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni, wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.
MOJA OPINIA: Musztarda zamknięta jest w standardowym, szklanym pojemniczku. Jest zabezpieczona, dzięki czemu wiemy, że nikt nie miał z nią styczności oprócz nas. Jest delikatna z nutą pikanterii. Ma wyrazisty, złotawy kolor i gęstą konsystencję. Musztardę używałam w połączeniu z grillowaną karkówką oraz kiełbasą z ogniska. Komponowała się doskonale i nadawała pysznego smaku. Jest zdecydowanie moim ulubieńcem wśród musztard. Jednak mam jedno 'ale'. Jakie? Otóż jest trudno dostępna i ciężko jest ją gdzieś wynaleźć, dlatego sądzę, że bez zbędnej zabawy będę kupowała po prostu produkty, które zawsze stoją na sklepowych półkach, mimo mniej wyrazistego smaku.
PRODUKT TESTUJĘ DZIĘKI