niedziela, 21 września 2014

Majonez Kętrzyński

OPIS PRODUCENTA:: Majonez stołowy kętrzyński produkowany jest na bazie oleju rzepakowego z uszlachetnionych odmian, żółtka w proszku, uzdatnionej wody i bukietu przypraw. Majonez posiada jednolitą gładką konsystencję o jasnokremowej barwie. Zapach charakterystyczny dla majonezu. Smak lekko kwaskowaty właściwy dla użytych przypraw. Majonez kętrzyński jest doskonałym dodatkiem do sałatek, jaj i wędlin, może stanowić również cenny zamiennik masła i margaryny w przygotowaniu kanapek. Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków

MOJA OPINIA: Otrzymałam 4 sztuki takich malutkich słoiczków majonezów i jestem nimi oczarowana. Uwielbiam takie mini wersje - są poręczne i łatwo je wszędzie zmieścić. Są idealne na krótkie wyjazdy, gdzie potrzebujemy tylko trochę majonezu, a nie ogromnego słoika. Konsystencja jest gęsta, nie spływa, nadaje się idealnie do sałatek i sosów, nie opada. W smaku są dobre, zasadowe. Nie czuć w nich posmaku kwasowości. Majonez ziołowy smakuje moim zdaniem praktycznie tak samo jak ten bez ziół. Nie wyczuwam jakiegoś specjalnego smaku - może mam za słabe kubki smakowe. Mimo to jestem oczarowana majonezikami - są pycha!


PRODUKT TESTUJĘ DZIĘKI
 

Testolandiaa Template by Ipietoon Cute Blog Design