Dzisiaj przychodzę do Was ze smaczną recenzją babki o smaku cytrynowym firmy Mazurskie Wypieki. Jestem zachwycona smakiem ciasta, które otrzymałam. Nie lubię mazańców ani piernika. Idealną formą są dla mnie drożdżowe ciasta lub właśnie babki. Tę o smaku cytrynowym miałam okazję smakować po raz pierwszy i muszę przyznać, że będzie to chyba moja ulubiona alternatywa!
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja, wodę i olej. Całość miksować na najwyższych obrotach około 5minut do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
2. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy.
3. Piec w piekarniku w temperaturze 180* przez około 45 minut.
MOJA OPINIA: Zawartość torebki to świetna alternatywa i doskonały smak nawet dla takich beztalenci w kuchni jak ja. Wystarczy wszystko zmiksować i wstawić do piekarnika, a możemy cieszyć się naprawde doskonałym smakiem przepysznej babki. Babka rzeczywiście ma cytrynowy posmak, ale nie jest on jakiś mocno odczuwalny, nie denerwuje naszych kubków smakowych. Jest delikatny, ale czuć, że właśnie to miał być główny smak ciasta. Pychota! :)
PRODUKT TESTUJĘ DZIĘKI